top of page
תמונת הסופר/תAngel S

חודשי הקניות בשנה - מדריך מקוצר לחיסכון אונליין

עודכן: 1 בנוב׳

עונת השופינג הזול תכף מתחילה והיא מלאה בפרסומים, מבצעים ושפע הצעות שאפשר ללכת לאיבוד בתוכן. איפה שווה לקנות, מתי, ואיך עושים את זה מסודר? קבלו כמה טיפים שיעשו סדר בבלגן, ושנהיה צרכנים נבונים!

מי שמכיר שופינג אונליין רגיל לאינספור הצעות שיווקיות במייל, פרסומים, מבצעים והתראות של " שעות אחרונות למבצע", הפיתוי לקנות יותר ממה שאנו צריכים גדול ובסופו של דבר מוביל לצרכנות יתר בזבזנות שבעקבותיהם חלק מהפריטים נזרקים / נמסרים או נמכרים. כדי להימנע מבזבוז יתר ולקנות בצורה מודעת וחסכונית הכנתי מדריך קצר שיעשה סדר בדברים. אני אוהבת לקנות חכם ולנצל את המבצעים הכי שווים בשנה תוך שמירה על סדר וארגון כדי למנוע צרכנות יתר. למרות הרצון העז להימנע מקניות אונליין ומשלוחים (זיהום אוויר, אריזות פלסטיק וכו) נכון לעכשיו זו האופציה הכי זולה, נגישה ומסודרת שמצאתי לצרכים שלי.

אילוסטרציה של איזון בין הוצאות וצורך
קניות חכמות - איזון בין צורך ומחיר משלם

הכירות את המועדים!

או במילים אחרות, מתי הכי שווה לקנות


שופינג IL 6-9.11

שופינג IL מתרחש כל שנה בין התאריכים 7-9 בנובמבר ונחשב לבלאק פריידיי הישראלי. תאריכים מדויקים נקבעים כל שנה מחדש, לפעמים זה 8-9, לפעמים 6-7 בנובמבר. בשופינג IL משתתפים מאות מותגים ישראליים ממגוון קטגוריות שופינג, ומציעים מבצעים והנחות שאין כמותם כל השנה! חנויות המשתתפות במבצע מופיעות באתר שמרכז מותגים לפי קטגוריות, ואצל רוב המותגים ניתן למצוא את המבצעים באתר הבית שלהם. אני קונה באתר דלתא תחת הקטגוריה "שופינג IL" (הלשונית מופיעה באתר לזמן מוגבל). מרבית האתרים ידעו להכוון אתכם למבצעים של שופינג IL. שופינג IL מאפשר לי לרכוש מוצרים בהנחה גדולה (מארזי תחתונים של דלתא, מגבות ארד, איפור וטיפוח ישראלי יוקרתי שלא נגיש לי במחיר מלא); בנוסף זו הזדמנות עבורי להתנסות במוצרים ומותגים חדשים - ככה הכרתי את המותג "איולה" של גוזיות מעוצבות, ו"כותנה" של תחתוני ווסת

איך אני קונה בים ההיצע בלי להתבלבל?

באתרים ישראליים לא בונה סל מראש או מוסיפה ל"רשימת משאלות", מרבית הקניות שלי מאתרי חו"ל ואין לי צורך לשמור מגוון מוצרים מאחר ואני קונה באותם מותגים לאורך שנים או מחליטה באותו יום לפי הצורך. כדי לשמור על ריכוז ולקנות *רק* מה שאני צריכה אני עושה רשימות פיזיות.

שבוע לפני חודש המבצעים (סוף אוקטובר-תחילת נובמבר) אני עוברת על כל הבית שלי ועושה סדר בארונות, בגדים, מצעים מגבות וקוסמטיקה, ורושמת כל מה שנגמר/ חסר/ עומד להיגמר. ככה אני יודעת מה בדיוק חסר לי ומה לחפש באתר. כשמגיעים ימי המבצעים אני בודקת את המותגים שאני רוצה לקנות מהם, מותגים חדשים ומשווה מחירים של חבילות. השוואת מחירים יכולה להימשך מספר שעות ואני מתחילה בשעות הבוקר, מעדיפה על המחשב כדי לדפדף בנוחות בין לשוניות של אתרים שונים; לאחר בניית סל ותשלום אני מוחקת מרשימה הפיזית את הפריטים שנרכשו ומסמנת לעצמי כמה זה עלה. הגדרת תקציב מראש עוזרת לי לשמור על ההוצאות שלי בטווח הסביר ולא לחרוג.

יום הרווקים הסיני 11.11

יום הנחות ברוב האתרים הסיניים והאתר הכי מוכר לרכישות זולות אונליין - עלי אקספרס הסיני. המחירים באתר זולים וקיימים מבצעים שונים לאורך כל השנה, בתחילת נובמבר מבצעים מגיעים לשיא (ושפל במחיר) בעקבות "יום הרווקים הסיני". באתר מוצעים מבצעים של 50-70% הנחה מהמחיר המקורי ומתחילים ב11 לנובמבר. סין מקדימה אותנו ב 6 שעות אז המבצעים מתחילים שאצלנו עדיין ה-10.11 בשעות ערב מאוחרות. ריבוי המבצעים מושך קונים מכל העולם הגולשים באתר בו זמנית; מצב זה יכול לגרום לעודף אינפורמציה וקריסות זמניות של האתר - דפי חיפוש או חיפוש מוצר לא נטענים. אני מכינה מראש "רשימת משאלות" באתר של דברים שאני רוצה לקנות, וביום המבצעים הגדול מוסיפה לעגלה ישירות מהרשימה וכך נמנעת מחיפוש ושיטוט אינסופי ביום הכי עמוס בשנה. איך מוסיפים דברים לרשימה? כדי להוסיף מוצרים לרשימת קניות מתחברים לחשבון שלכם באתר עלי אקספרס, אצלי החשבון מחובר לגוגל. לאחר התחברות לחשבון מתחילים לסרוק את האתר ולהוסיף את הפריטים העתידיים ל"רשימת משאלות" או WISHLIST על ידי לחיצה על אייקון הלב ליד כל פריט. לאחר לחיצה על אייקון לב הפריט יתווסף לרשימת המשאלות ותוכלו לבדוק ולערוך את רשימת המשאלות בכל זמן.

צילום מתוך אתר עליאקספרס
לחיצה על אייקון לב מוסיפה את הפריט לרשימת משאלות. עליאקספרס

העדפה אישית שלי היא להוסיף דברים לרשימת המשאלות במהלך כל השנה, בעיקר כשמדובר בפריטים שהם פנאי ולא לצורך דחוף. ככה יש לי מספיק זמן להרהר אם אני צריכה את הפריט, ואם כן - ארכוש אותו ביום המבצעים הגדול. ב11.11 אני נכנסת ישירות לעמוד של "רשימת משאלות/ Wishlist" ומוסיפה משם את המוצרים שאני צריכה, לרוב מדובר במוצרי אריזה לעסק, מדבקות לוגו ושאר מוצרים שאני קונה כל שנה במחיר מוזל. *כמובן שאני ניגשת לקנות את המוצרים אחרי ספירת מלאי בידיעה ברורה של מה נגמר ומה אין צורך לחדש




צילום מסך מתור אתר עלי אקספרס, עמוד רשימת משאלות
רשימת משאלות באתר עלי אקספרס. דרך נוחה לקניות ביום רווקים סיני

לאחר שמילאתי את העגלה בדברים שאני צריכה, אני עוברת לבדוק את הדברים שאני רוצה לפנאי.

אצלי זה מוצרים ליצירת תכשיטים, זכוכיות דמויות קריסטלים לקישוט החדר וכל מיני פיציפקעס לאווירה בבית.

חד ההודייה ובלאק פריידיי - Thanksgiving & Black Friday (יום חמישי ושישי האחרונים של נובמבר, תאריך משתנה כל שנה)

בלאק פריידיי זה כינוי ליום שישי שפותח את עונת השופינג שבין חג ההודיה בארצות הברית לחג המולד. הוא חל ביום שישי של השבוע הרביעי בחודש נובמבר (יום לאחר חג ההודייה). בארצות הברית שיא הצרכנות מגיע בתקופה הזו בשנה, בדומה לטרפת הקניות אצלנו בראש השנה ופסח. כשמסורת הקניות התחילה מרבית המבצעים היו תקפים לחנויות פיזיות בלבד עד לשנים האחרונות; עם התפתחות חנויות אונליין, אופציות סינון וזמינות משלוחים בלאק פריידיי "זלג" למרחב האינטרנטי. באופן אישי לא יוצא לי לקנות בחנות פיזית בבלאק פריידי בגלל הכאוס שיש כל שנה, גם ביום רגיל אעדיף קניות אונליין כדי להימנע מתורים, צפיפות ורעש של מרכזי קניות. מחוויות של אחרים בלאק פריידי זה בעיקר שופינג של בגדים, טואלטיקה ומוצרים לטיפוח עצמי, לעיתים גם מוצרי חשמל ואלקטרוניקה.

סייבר מאנדיי - Cyber Monday (יום שני האחרון של נובמבר, תאריך משתנה כל שנה)

הגרסא האינטרנטית של בלאק פריידיי עבור מי שמעדיפים קניות אונליין. בשנים האחרונות עולה צרכנות אונליין ואנשים (בעיקר בני הדור הצעיר) יעדיפו לקנות בלחיצת כפתור, מאשר להידחס עם עשרות אנשים בחנות פיזית. חנויות אינטרנטיות מציעות מבצעים גם בבלאק פריידיי ויש כאלו שמציעים הנחות למשך 3-5 ימים שלמים, מיום שישי השחור עד סייבר מאנדיי. אם ביום שישי יש התנפלות המונית על חנויות פיזיות ואינטרנטיות, ביום שני שלאחר מכן יש הנחות משמעותיות באתרים אך המלאי מצומצם ביחס לבלאק פריידיי. תחשבו על זה שבטווח של 3 שבועות יש 3 פעימות של מבצעים 30-70% הנחה, לכן כשמגיעים לפעימה האחרונה, הלא זה סייבר מאנדיי, מגוון המוצרים ומבחר מצומצם - מה שנותר מ2 פעימות ראשונות של מבצעים. לי אישית לא יצא לקנות בסייבר מאנדיי כי הקניות של שופינג IL ויום הרווקים הסיני עונה על רוב הצרכים שלי. ייתכן שהמצב ישתנה בעתיד אבל נכון לעכשיו אני לא רואה סיבה לקנות בסייבר מאנדיי, במיוחד לאור העובדה שאני רוצה לקדם צרכנות נבונה ומחושבת, גם בתקופות של "חיסול מלאים".

חג מולד וסוף שנה אזרחית 25-31.12

שיא עונת הקניות בחו"ל מתרחש בשבוע האחרון של השנה האזרחית ומציין את התקופה שבין חג המולד והשנה האזרחית, רובן של הקניות מתבצעות בחנויות פיזיות או אונליין בחנויות מקומיות אשר מספקות משלוח תוך יממה (או כמות זמן מספקת לפני החג עצמו). אתרים מחו"ל מציעים מבצעים במיוחד לסוף שנה, באייהרב יש מבצעים עונתיים לכבוד כריסמס ובעלי אקספרס מתחילים לשווק מוצרי חג כחודש לפני סוף שנה - קישוטי עץ, מוצרים עם סנטה, אביזרי מסיבה, גרביים עם דוגמאות איש שלג ועוד ועוד.

תמונה עטופות בעטיפה צבע זהב וסרט אדוםשל עץ חג מולד ברקע ולפניו מתנות
חג מולד ושנה אזרחית. מבצעי חיסול מלאים אצל ספקים

אז מה הקשר של סוף שנה אזרחית לישראל?

קודם כל תמיד כיף שיש סיבה למסיבה וגם סיום שנה אזרחית כיף לציין ולחגוג; בישראל יש מבצעי סוף שנה אזרחית בשביל "חיסול מלאים" על מנת למנוע הפסדים של העסק. בקצרה - בסוף כל שנה עסק מחויב לעשות ספירת מלאי ולדווח לרשויות השונות על רווח, הפסק ומלאי נוכחי. מוצרים שישבו יותר מדיי זמן על המדף ייגרמו לעסק להפסדים ולכן הם הופכים למוצרים שרצוי "להיפטר מהם" טרם ספירת מלאי, והדרך המהירה למכור מוצר זה הנחה.

לי כצרכנית פחות חשוב לדעת למה המוצר הספציפי קיבל הנחה ומוצר דומה לא, אני מנצלת את ההנחות כשהן על מוצרים שתכננתי לקנות גם ככה. ז"א אני לא קונה לשם ההנחה בלבד אלא רק אם באמת יש לי צורך. איך אני שומרת על עצמי מצרכנות יתר? רשימות, רשימות, רשימות. אין מנוס מזה. אם לאחר כל הקניות של נובמבר עדיין חסרים לי דברים אעשה רשימה מרוכזת ואחפש את המוצרים הספציפיים בחנויות ספציפיות.

בדצמבר אני קונה בגדים (שזה הדבר היחידי שלא קונה אונליין), בחודש הזה גם מתחילה סוף עונה של החורף ולפעמים יש הנחה כפולה. בחלק גדול מהחנויות יש מנטליות של "שעת ייאוש" וינסו למכור כמה שיותר רק להיפטר מהמלאי, חשוב להיצמד לרשימות ולהיות צרכנים נבונים. מבחינת חנויות אונליין, לי אישית לא יצא לקנות מוצרים בהנחות סוף שנה כי את הרוב אני קונה בימי השופינג במהלך נובמבר.

ויש עוד מועדים!!

או במילים אחרות, דעו את חגי ישראל

לחיות בישראל משמע שאנו זוכים פעמיים: פעם אחת מבצעי חו"ל ופעם נוספת במבצעים בארץ עונת הקניות בארץ מצומצמת ביחס לעולם ויש מועדים קבועים של מותגים שאני איתם 4-6 שנים, ובדרך כלל קונה סטוק פעם-פעמיים בשנה במבצעים קבועים

ראש השנה ופסח

כל האתרים הישראלים מציעים הנחות משמעותיות לפני החג, מוצרים לחג ומתנות ארוזות שאפשר לקנות ולתת כמו שהן.

רוב המותגים שאני קונה זה קוסמטיקה וטיפוח טבעי (מה שאני לא מכינה לבד) ויש אתרים עם מבצעים של עד 50% הנחה.

גם כאן אני מכינה רשימות מסודרות ויודעת בדיוק מה קונה. כל שנה לפני פסח "ערוגות" עם המבצע המשתלם של עד 50% על כל האתר וזה הזמן שאני מחדשת מלאי של קרם הגנה לגוף ולפנים, בדיוק לפני הקיץ.

תמונה של תפוח פרוס ליד צנצנת דבש- סמלי ראש השנה
מבצעים של חגי ישראל.

מועדים ייחודיים לעסק

בנוסף לחגי ישראל קיימים מותגים שמציעים הנחות ספציפיות לפי לוח זמנים שלהם, כגון חגיגות X שנים לעסק או לבעלת העסק, הנחות בעקבות התרחבות העסק וכו. מיכל לוין למשל מציעה הנחות לחודש יום ההולדת שלה כל שנה.

מבצעים אלו הם בעיקר עבור לקוחות קבועות שמכירות את העסק, ופחות "חיסול מלאי" כפי שרואים בחודש נובמבר- דצמבר. אם יש לכן מותג אהוב כדאי להכיר לעומק ולדעת מתי ההנחות הגדולות, ככה אפשר להנגיש לעצמך מוצרים יוקרתיים במחירי הנחה (זה דורש מעט סבלנות ומחקר עצמאי)


לסיכום,

טיפים שיעזרו לכם להישאר צרכנים נבונים בעודכם מנצלים את מבצעי סוף שנה:

- רשימות פיזיות מוגדרות וסדר כדי למנוע כפילויות

- הכנת רשימות באתרי חו"ל (רוב אתרים דורשים התחברות לחשבון כדי ליצור רשימה)

- הגדרת תקציב מראש. עבור אלו שרוצים להיות יותר ספציפיים כדאי להגדיר תקציב לפי קטגוריות (עד 100 לבגדים, עד 500 למוצרי חשמל וכו)

- לזכור שאנחנו לא צריכים הרבה רכוש ואתרים בנויים כדי שנקנה מעבר לצורך שלנו. תשאלו את עצמיכם "האם אני באמת צריכ.ה את זה? או שייזרק לפח?"

-ליהנות מהתהליך! שופינג (חכם) זה כיף 🙂 קישורים שימושיים: *שופינג IL *עליאקספרס

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


bottom of page